Selecteer een pagina

Sommigen vragen zich af waarom een test nuttig kan zijn in functie van loopschoenen.  Onderstaande klant had net dezelfde bedenking.  Hij kocht in sportzaak X een leuke Nike schoen, die fantastisch aanvoelde.  Na enkele keren lopen wou hij zijn 5 km uitbreiden en trainen voor de legendarische 10 km, een klassiek verhaal want eenmaal je de loopmicrobe te pakken hebt…  we moeten het jullie niet uitleggen.

Wat daarop volgde is voor ons dagelijkse kost en vooral de reden waarom een loopspeciaalzaak zo belangrijk kan zijn.  De recreatieve loper kreeg last aan de knieën en na een tijdje tevens aan het scheenbeen.

Na een inleidend gesprek met de klant maakten we een eerste opname van zijn huidige loopschoenen en al snel was de oorzaak van zijn klachten duidelijk…

Waarom?

De leuke oorspronkelijk schoen van de klant kon geen weerstand bieden aan de impact van de voet tijdens het lopen.  In onze “test-opstelling” konden duidelijk zien dat in steunfase de voeten helemaal wegzakten naar binnen, wat tot overrekking zorgt bij de aanhangende structuren.  Het was dan ook niet ver te zoeken dat de klant last had aan het scheenbeenvlies en dat de knieën de onderliggende onstabiliteit probeerde te compenseren met als gevolg “een lopersknie”.

Daarom…

In functie van zijn doelstellingen, zijn lichaamsgewicht en de testresultaten kozen we voor de klant 3 paar schoenen uit waarvan wij overtuigd waren dat zijn probleem kon opgelost worden.  We adviseerden de klant de schoenen even buiten op ons testterein uit te testen om zo aan de hand van pasvorm 2 favorieten te selecteren.  We lieten de klant nog eens ter bevestiging op onze testband lopen met het verbluffende resultaat.  De voet bleef mooi stabiel staan.  De klant koos uiteindelijk voor de rechter schoen omdat die voor hem het beste aanvoelde.

De klant liet ons ondertussen weten dat hij zonder problemen zijn 10km kon lopen en zelfs dit jaar de finish haalde van Dwars door Brugge.  Wij zijn er van overtuigd dat de klant binnen een 1000-tal kilometer terug aan onze deur zal staan voor zijn volgend paar loopschoenen…