DE WINKEL IS UITZONDERLIJK GESLOTEN OP MAANDAG 19 JULI

0

Uw winkelwagen is leeg

11 mei, 2021 1 min read

Met HIIT word je snel fit, maar voor blijvende gezondheidsvoordelen is langzaam duurwerk ook essentieel.

High Intensity Interval Training (HIIT) was de afgelopen jaren dé lieveling van de sportwereld, omdat de snelle, zware intervallen veel doen voor je fitheid. Maar een recente overzichtsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise, herinnert ons er aan dat je voor een goede gezondheid óók langzame duurlopen nodig hebt.

De samenvatting: uit een groot aantal onderzoeken blijkt dat High Intensity Interval Training, zoals pittige intervaltrainingen of series ‘all out’ sprints - korte uitbarstingen van zware inspanning gevolgd door een korte rustperiode dus - een efficiënte manier zijn om je aerobe en anaerobe conditie te verbeteren, waardoor je sterker en sneller hardloopt. Intervaltraining heeft ook talloze voordelen voor je gezondheid, zoals het verbeteren van je insulinegevoeligheid, het verbeteren van je hersenfuncties, het verlagen van je risico op kanker en het verbranden van vet, terwijl het ook helpt om vetvrije spiermassa te behouden.

Addertje onder het gras

Maar er is een addertje onder het gras. De gezondheidsvoordelen van dat soort intensieve trainingen zijn wellicht maar van korte duur. Onderzoek toont aan dat sommige van de gunstige effecten, zoals een betere bloedsuikercontrole, 24 uur na de training weer kunnen afnemen tot het oude niveau. Meer dan twee tot drie HIIT-trainingen per week moet je niet inplannen bovendien: te veel intensiteit zorgt voor te veel ontstekingsreacties in je lichaam, wat slecht is voor je prestaties en je gezondheid.Ook in Nieuws

De atleet achter een familieman: Thijs Verbruggen
De atleet achter een familieman: Thijs Verbruggen

16 juli, 2021 2 min read

Hydrateren tijdens het sporten
Hydrateren tijdens het sporten

15 juli, 2021 3 min read

In 10 stappen naar de juiste wandelschoenen
In 10 stappen naar de juiste wandelschoenen

28 juni, 2021 4 min read