15 februari, 2021 2 min read

Na 30 jaar nieuwe uitbater voor loopspeciaalzaak Running Center: “Na al die jaren komt 80% van de klanten voor het eerst langs”

Running Center, de speciaalzaak voor loopschoenen in Sint-Andries, heeft na dertig jaar een nieuwe zaakvoerder. Vanuit heel de provincie komen beginnende en gevorderde joggers naar die zaak om zich te laten adviseren. “Onze hoofdtaak zal altijd dezelfde blijven, maar we willen er ook wat beleving aan toevoegen”, zegt Davy Vandekerckhove (39).

Met Filip Vannieuwenburg (65) verdwijnt een gekend gezicht bij Running Center. De voormalige basketter van het glorieuze Avanti Brugge startte in 1991 Runners World in de Smedenstraat. “Ik specialiseerde me in alles wat met lopen te maken heeft. Het succes van joggen stond toen in de kinderschoenen, maar zou snel furore maken.” In 2003 ruilde Filip Vannieuwenburg de binnenstad voor een pand op de Platse van Sint-Andries. De naam van zijn sportzaak was ondertussen ook al veranderd in Running Center. Hij zou nadien een tweede filiaal openen in Hulste, bij Kortrijk. In Brugge alleen al zet Running Center jaarlijks tienduizend paar loopschoenen om. Ook in het triatlonaanbod is het een referentiepunt voor de hele Benelux.

 “Als loopspeciaalzaak hebben we klanten die uit heel West-Vlaanderen naar Brugge komen voor advies", zegt Davy Vandekerckhove (39), die sinds dinsdag de nieuwe uitbater is. Filip blijft nog vennoot in Hulste, maar geniet dus straks vooral van zijn pensioen. “Ik heb gisteren de schoenen eens geteld", zegt de nieuwe uitbater. “Ik telde driehonderd paar loopschoenen voor mannen en evenveel voor dames. Tel daarbij ook nog wandel- en trailschoenen. Die sporten zitten mede door corona in de lift.”

Vaak hebben nieuwe klanten vroeger loopschoe­nen gekocht bij een groothan­del, maar ondervin­den ze problemen bij het lopen. Dan zijn wij er om hen te helpen

Davy Vandekerckhove

8 op 10 komt voor de eerste keer

De klanten van Running Center bestaan voor de helft uit vrouwen. Tachtig procent van de mensen die de zaak binnenlopen, komen er zelfs voor de eerste keer. “Ik vind dat nog altijd ongelooflijk", gaat Vandekerckhove verder. “Het zijn mensen die voor het eerst kennismaken met lopen of wandelen en die daar professioneel advies bij willen. Vaak hebben ze vroeger eens loopschoenen gekocht bij een groothandel, maar ondervinden ze problemen bij het lopen. Dan zijn wij er om hen te helpen.”

 

Bron: Het Laatste NieuwsOok in Nieuws

Hoe schuurwondjes vermijden tijdens het lopen.
Hoe schuurwondjes vermijden tijdens het lopen.

22 juni, 2021 1 min read

Het verhaal van Tine Verfaillie: een wereldse wandelaar
Het verhaal van Tine Verfaillie: een wereldse wandelaar

14 juni, 2021 1 min read

Train met Alexander voor de halve marathon van Brugge
Train met Alexander voor de halve marathon van Brugge

02 juni, 2021 1 min read