Voor schoenadvies werken wij op afspraak. Boek hier

0

Uw winkelwagen is leeg

07 april, 2021 1 min read

Beste runners,

Onze atleet Louis Naeyaert testte ondertussen zijn nieuwe loopschoenen uit.  Zijn ervaringen deelt hij graag met anderen.

-- Louis Naeyert, Triatleet --

Ondertussen de eerste trainingen met beide schoenen gelopen.
De Vongo’s zoals verwacht gelijk zoals de vorige. Die kende ik reeds, het loopgevoel blijft hetzelfde. Sluit mooi aan de voet, loopt comfortabel en niet te traag/remmend. Middenvoetlanding is ideaal met deze.

De Saucony’s ondertussen ook een eerste keer geprobeerd op de looppiste. Opwarming op de baan. Zalig loopgevoel. Lopen relatief zacht (positief zacht) voor een snelle schoen te zijn. De vorige snellere schoen (ricochet) moest het meer hebben van een hardere zool voor de snelheid. Deze endorphin haalt zijn snelheid echt uit de afrol. Hierdoor lopen die naar mijn gevoel wel een stuk comfortabeler dan die Brooks.
Ik liep er 200m’s (33sec) en 300m’s (56sec) mee op de piste. Dit ging vlot, maar je voelt dat de schoen meer ontwikkeld is voor langere, mss iets tragere, blokjes mee te lopen. Volgens mij vanaf een 800m blok, en tempo gevoel vanaf een 3-5km wedstrijdtempo.
Kort gezegd: relatief zachte, comfortabele, maar wel snelle loopschoen.

 

Vorige zaterdag liep ik ook een 10km test. Hierin kon ik mijn PR met meer dan 1min verbeteren naar 32min01. Deze liep ik met de Brooks Hyperion elite 2. Van begin tot einde van de 10km vlot mijn techniek kunnen houden, zonder teveel last van vermoeidheid. De eerste 2km’s waren de traagste, daarna eigenlijk constant aan 3:10/km gelopen. De schoenen lopen mooi stabiel (zelfs met rekkers erin), ook op minder effen wegdek.

 

Sportieve groeten,

Louis NaeyaertOok in Nieuws

Wist-je-datjes over Running Center Brugge - Running Center Brugge
Wist-je-datjes over Running Center Brugge

14 maart, 2021 2 min read

Running Center Brugge heeft een nieuwe eigenaar. - Running Center Brugge
Running Center Brugge heeft een nieuwe eigenaar.

15 februari, 2021 2 min read

Hoe kies ik de juiste maat bij Arena badkledij - Running Center Brugge
Hoe kies ik de juiste maat bij Arena badkledij

10 februari, 2021 1 min read