07 april, 2021 1 min read

Beste runners,

Onze atleet Louis Naeyaert testte ondertussen zijn nieuwe loopschoenen uit.  Zijn ervaringen deelt hij graag met anderen.

-- Louis Naeyert, Triatleet --

Ondertussen de eerste trainingen met beide schoenen gelopen.
De Vongo’s zoals verwacht gelijk zoals de vorige. Die kende ik reeds, het loopgevoel blijft hetzelfde. Sluit mooi aan de voet, loopt comfortabel en niet te traag/remmend. Middenvoetlanding is ideaal met deze.

De Saucony’s ondertussen ook een eerste keer geprobeerd op de looppiste. Opwarming op de baan. Zalig loopgevoel. Lopen relatief zacht (positief zacht) voor een snelle schoen te zijn. De vorige snellere schoen (ricochet) moest het meer hebben van een hardere zool voor de snelheid. Deze endorphin haalt zijn snelheid echt uit de afrol. Hierdoor lopen die naar mijn gevoel wel een stuk comfortabeler dan die Brooks.
Ik liep er 200m’s (33sec) en 300m’s (56sec) mee op de piste. Dit ging vlot, maar je voelt dat de schoen meer ontwikkeld is voor langere, mss iets tragere, blokjes mee te lopen. Volgens mij vanaf een 800m blok, en tempo gevoel vanaf een 3-5km wedstrijdtempo.
Kort gezegd: relatief zachte, comfortabele, maar wel snelle loopschoen.

 

Vorige zaterdag liep ik ook een 10km test. Hierin kon ik mijn PR met meer dan 1min verbeteren naar 32min01. Deze liep ik met de Brooks Hyperion elite 2. Van begin tot einde van de 10km vlot mijn techniek kunnen houden, zonder teveel last van vermoeidheid. De eerste 2km’s waren de traagste, daarna eigenlijk constant aan 3:10/km gelopen. De schoenen lopen mooi stabiel (zelfs met rekkers erin), ook op minder effen wegdek.

 

Sportieve groeten,

Louis NaeyaertOok in Nieuws

Hoe schuurwondjes vermijden tijdens het lopen.
Hoe schuurwondjes vermijden tijdens het lopen.

22 juni, 2021 1 min read

Het verhaal van Tine Verfaillie: een wereldse wandelaar
Het verhaal van Tine Verfaillie: een wereldse wandelaar

14 juni, 2021 1 min read

Train met Alexander voor de halve marathon van Brugge
Train met Alexander voor de halve marathon van Brugge

02 juni, 2021 1 min read