Selecteer een pagina

Loopschoenen. 

Honderden schoenen voorradig,alle toonaangevende merken,alle nieuwe strekkingen…dit alles maakt ons nog geen loopspecialist!  Samen met de klant de juiste schoenen uitzoeken…is wat ons onderscheidt.
Op basis van verschillendeparameters (gewicht, voettype, ondergrond, trainingsfrequentie, enz..), een digitale weergave en analyse van je looppatroon bepalen wij welke schoen jou blessure- en klachtenvrij laat lopen.  De uiteindelijke keuze bepaalt de klant zelf ,door uit de door ons vooropgestelde préselektie, die schoenen te kiezen die een perfekte pasvorm garanderen.  Buiten gaan testlopen wordt door ons hierbij aanbevolen. 

Ons team zal jou door dit ganse traject met het nodige advies bijstaan.  Al onze medewerkers zijn specifiek opgeleid (Kine,podoloog,LO,..) en kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring.
Of je nu een gelegenheidsloper, een fervente jogger, een recreant, een beginnend ’ start-to-runner’, een doorwinterde wedstrijdatleet, of je wilt gewoon wat aan je conditie werken, bij ons ben je gegarandeerd aan het juiste adres.

Trailschoenen

 Trailrunning zit in de lift, zoveel is zeker.  Als speciaalzaak spelen we hier uiteraard op in en hebben het ganse jaar door
een ruim aanbod aan trailschoenen en accessoires.  Een trailschoen onderscheidt zich van een gewone loopschoen
door de zolen die veel meer reliëf bevatten en zo meer grip geven op de ondergrond.  Een trailschoen is uitermate geschikt om te lopen in bossen, op het strand of in de bergen.  Het zeker een aanrader eens een trailrun mee te pikken
om de gezellige sfeer op te snuiven en te genieten van de natuur.

Wandelschoenen

Naast loopschoenen kan je bij Running Center ook terecht voor wandelschoenen.  We maken een onderscheid tussen de wandelsport en trekking.  Onze specialisatie zit vooral in de wandelsport, waar het comfort van de schoen vergelijkbaar is met die van een loopschoen, maar dan met een zool waar het profiel steviger is.  De meeste wandelschoenen zijn ook waterafstotend of gore-tex.  Of je nu een city-trip voor de boeg hebt of een mooie natuurwandeling wenst te maken, een goede wandelschoen moet steeds in je kast aanwezig zijn.

Atletiek – Spikes

In onze 25 jaar ervaring hebben we een mooie samenwerking opgebouwd met verschillende atletiekverenigingen.
Het gamma in de winkels is dan ook afgestemd op verschillende disciplines uit de atletiekwereld.  Race-shorts, topjes, singlets,… 

Het ganse jaar door bieden we een gamma aan all-round spikes, MD (middle distance), LD (long distance), spurtspikes, springspikes (high jump, long jump), werpspikes (javelin) en crosspikes (veldlopen)

Loopanalyse

Om de juiste schoen te kunnen adviseren, is het noodzakelijk een opname te maken van het type voet.  Via gespecialiseerde software kunnen we bekijken in welke mate de voet neutraal afrolt of gaat onder- of overproneren.  Op basis van het inleidende gesprek met de klant, deze analyse en de doelstelling gaan wij de juiste selectie schoenen maken.

Daar elke voet verschillend is, is de pasvorm de volgende belangrijke factor. De voet moet kunnen “leven” in de schoen.  Niet te strak, niet de breed,… gewoon gepast.

Beide winkels zijn voorzien van een testzone waar de voorgestelde schoenen uitvoerig getest kunnen worden alvorens over te gaan tot de aankoop.

Eén ding is zeker: wij zorgen er voor dat u naar buiten gaat met de juiste schoen en het correcte advies, de rest is aan jullie!

Een afspraak maken is niet nodig!
Indien je reeds over loopschoenen en/of steunzolen beschikt, breng die dan zeker mee!  Dit geeft ons een pak extra informatie.